B4 Fitness -​1134 Budapest, Dózsa György út 128-130.

 info @ pitfitmassage . hu  ​+36 30 739 8380

A kinesio tape story

Az 1970-es évek közepén Dr. Kenzo Kase japán orvos-kiropraktőr fejlesztette ki, majd 1979-ben szabadalmaztatta a kinesio tape-et, magyarul kinesiológiai ragasztószalagot. A tape textúrája és rugalmassága nagyon közel áll az élő emberi bőrhöz, alkalmazása pedig az egyik leghatékonyabb kiegészítő terápia mozgásszervi problémák, sérülések esetén. A kinesio tape megszületése előtt csak merev rögzítők és kevéssé rugalmas fáslik álltak a szakemerek rendelkezésére, amelyek könnyen elmozdultak eltekeredtek, leestekmozgás közben. A kinesio tape a 2000-es évek elején vált széles körben ismertté és elismertté. A 2012-es londoni olimpián már nagyon sok sportolón lehetett látni, Ekkor még a szkeptikus hangok voltak többségben, a ragasztások hatékonyságát illetően.Volt aki egyenesen feltünési viszketegségnek nyilvánította. Azóta eltelt néhány évben újra és újra rengeteg eset bizonyítja, hogy hatékony és gyors segítséget nyújt ficamok húzódások, és egyéb sportsérülések, kezelésekor.

 

A kinesio tape hatásmechanizmusa

A kinesio tape serkenti vér- és a nyirokkeringést, Stabilizálja az izmokat, ízületeket, mentesíti a sérült szövetek terhelés alól, oldja az izomgörcsöket, csökkenti a gyulladást. Tehát jótékonyan hat a túlerőltetett fáradt, vagy sérült kötőszövetre. A fizikai emelőhatás csökkenti, a fájdalomreceptorok, valamint a vér és a nyirokerek kompresszióját, ezáltal mérsékli a fájdalomérzetet.

 

A kinesio tape felragasztása

Fontos a szakszerű felragasztás, hiszen a nem megfelelően felhelyezett tape nem fejti ki a kívánt hatást.ezért a ragasztáshoz mindig taping módszerekben jártas terapeuta segítsége javasolt. Ne tévesszen meg bennünket, hogy számos hipermarketben is lehet tape-et venni, ez nem jelenti, hogy bárki értelmesen fel tudja ragasztani, Ugye autót is vehet bárki, de manapság már laikusként eszünkbe sem jut megbütykölni, ha elromlik valami.

 

Miért van annyi féle színű kinesio tape ?

Tudományos kísérletek is alátámasztják, hogy a különböző szinek. különböző biológiai hatással rendellkeznek az ú.n. színterápia révén A meleg színek energetizáló hatást váltanak ki, míg a hideg színek hűsítenek, nyugtatnak, ezáltal gyulladás csökkentésére alkalmasak.